Skischool Tignes

Ben je op zoek naar een skischool in Tignes? Misschien voor prive skiles voor jezelf of voor skiles of snowboardles voor je kinderen? Er zijn in Tignes een aantal skischolen. Bij alle skischolen kan je terecht voor kwalitatief goede skilessen.

Skischool Tignes vergelijker

De website AlpinResorts.com helpt je bij het kiezen van de juiste skischool in Tignes. Op deze handige website kan je de kosten, prijzen, tijden van de skiles en andere dingen met elkaar vergelijken. Vind je de skiles die bij je past, dan kan je ook gelijk boeken. Vaak nog goedkoper dan als je direct bij de skischool Tignes zelf boekt.

Skischool Tignes - overzicht

Hieronder staat een handig overzicht van de skischolen in Tignes. Kijk zelf en vergelijk de skiles mogelijkheden en prijzen. Online je skiles boeken kan je behoorlijk wat voordeel opleveren!


Begin en eindtijden van de skischool in Tignes

De skischool in Tignes geeft skiltes tussen 10-12 uur en ook van 13-15 uur. Je kunt een hele of een halve dag skiles boeken. Er is een uur lunch. Mee eten met de skilerares (of skimeeser) behoor natuurlijk tot de mogelijkheden.

De hier genoemde lestijden van de skischolen in Tignes zijn altijd onder voorbehoud van tikfouten en onderhevig aan wijzigingen. Er kunnen geen garanties aan ontleent worden.

Ski wedstrijd bij de skischool Tignes

Voor alle kinderen op skiles gaan is natuurlijk de wedstrijd aan het eind van de les het hoogtepunt. De wedstrijd is om donderdag en dan kunnen de jonge skitalenten met elkaar strijden om de medailles.

Prijzen skischool Tignes

Hieronder staat een indicatie van de kosten voor skiles in Tignes.

Prijzen skiles Tignes
  • 1 dag skiles: 67.- euro
  • 2 dagen skiles 124.-euro
  • 3 dagen skiles 156.-euro
  • 4 dagen skiles 167.-euro
  • 5 dagen skiles 178.-euro
  • 6 dagen skiles 189.-euro


Het is natuurlijk mogelijk om ook de skiverhuur te boeken tijdens het reserveren van skiles. Voor kinderen tot 7 jaar is zijn ski's en skischoenen vaak gratis of in de prijs inbegrepen.

Prijzen prive skiles
Hieronder staat een indicatie van de kosten van prive skiles
  • 1 uur prive skiles: ca. 75 euro
  • 2 uur prive skiles (ochtend of middag): ca. 150 euro
  • 4 uur prive skiles (hele dag): ca. 245 euro

Skischool Tignes - Tips

kinderen leren meer in een groepsles dan bij prive skiles Kinderen leren het meeste van andere kinderen. Het is daarom ten allen tijden aan te raden om kinderen niet op prive skiles te doen, maar op groepsles. Dat is voor kinderen ook nog eens leuker en een stuk goedkoper.

Kijk op de website
Als je twijfelt welke skischool je wilt boeken, kijk dan goed op de website. Vaak staan hier foto's of video's die een goede indruk geven van de skilessen. Kleine kinderen, die beginnen met skien, zullen de meeste tijd in de kinderweide doorbrengen. Kijk daarom goed op de website of deze er aantrekkelijk uitziet. Heb je nog vragen? Stuur dan een mail. Dan weet je ook direct of ze snel en effectief communiceren.

Bekijk online reviews Deze tip is eigenlijk een dooddoener, maar wordt toch nog vaak vergeten. Ook van de skischool in Tignes staan veel online reviews en recensies. Zeker de Nederlandstalige ervaringen kunnen je helpen om een goed beeld te vormen van de skischool in Tignes en de kwaliteit van de skilessen en skileraren.

Skiles in het Nederlands
Natuurlijk zijn er ook in Tignes veel Nederlandse skileraren te vinden. Handig, want van skiles in het Nederlands leer je nou net wat meer dan in het Duits (vaak een plaatselijk dialect) of Engels.

Zorg voor een goede reisverzekering
Het klinkt heel saai en degelijk. En het heeft eigenlijk niet zo heel veel te maken met het zoeken van een skischool. Maar het is wel belangrijk dat je een goede wintersportverzekering afsluit. Skien en snowboarden zijn risico sporten waarbij de kans op gebroken botten net wat groter is. Sluit daarom een goede reisverzekering voor je wintersport af. Dan ben je niet alleen verzekerd tegen letselschade, maar ook als je ski's of snowboard wordt gestolen tijdens de apres ski, of als je de ski zonnebril of sneeuwbril verliest.